marithaljebo.blogg.se

If I can´t do it, Homie, it can´t be done

Slutfas

Publicerad 2013-02-27 03:31:00 i

1,5 vecka till hemfärd och känslor av alla de slag börjar komma över mig. Känns lite som när en fantastisk sommar går mot sitt slut och man ska börja allvaret igen. Just nu känns det som att jag bara står och stampar, svårt att njuta fullt ut när man vet att det snart tar slut.. Så blandande känslor.. allt kul vi gjort, allt kul vi kanske har missat.
 
Å ena sidan längtar jag efter alla kompisar och familj, vår lägenhet, svensk mat, svensk mentalitet.  Å andra sidan vill jag fortsätta vara i denna bubbla till verklighet som vi ändå lever i nu. Väl hemma måste man på något vis ta tag i livet igen, jag ska börja jobba och samtidigt fortsätta med distanskursen jag håller på med. Och sedan står det inte på innan juristprogrammet drar igång igen och den motivationen lyser tyvärr med sin frånvaro.. 
 
jaja, förändringarnas vindar, jag känner lika dant varje gång de kommer flygande. Skräckblandad förtjusning, HEJ! 
 
 
 
 

Telegraph Hill

Publicerad 2013-02-25 02:43:02 i

Idag har vi strosat runt i San Fran, närmare bestämt ett område som heter telegraph Hill! Det var fantastiskt väder och vi hade det supermysigt. Åkte också upp i Coit Tower och såg ut över Staden

När det var dags för lunch gick vi ner till pirerna och åt lunch i form av en "sample platter" med desserter!!! Living the dream!!

Tyvärr var batteriet slut i min kamera men här kommer lite bilder från mobilen

Route 1 North

Publicerad 2013-02-24 06:20:40 i Allmänt,

Idag har vi varit på en lång biltur norrut på Route 1. Vi har tidigare bara åkt den söderut så vi tänkte se vad norr hade att erbjuda. Fint som snus var det, trots viss åksjuka på grund av krokvägarna. 
 
 
På väg hem stannade vi till uppe på en utsiktsplats vid Golden Gate Bridge och såg hela San Fran lysa upp. Vansinnigt vackert! 
 
2 veckor kvar nu, tiden går plötsligt fööör fort!

Giraffer!

Publicerad 2013-02-18 05:26:00 i

I går gjorde jag min sista tur till Gilroy Outlets, kom hem med bland annat en tröja med giraffer på! Genialt mönster! Det har dessutom visat sig att det är fler än jag som tycker det; idag när vi gick på bio fick jag en stor kram av tjejen som tog emot biljetterna. Hon sa också att hon älskade mig men det var nog bara något hon sa "in the heat of the moment". Allt detta medan hon hyllade min girafftröja, haha. Amerikaner alltså, de slutar aldrig att överraska! 

Annars har vi spenderat dagen såhär. Det är fortfarande "vinter" här, den första officiella vårdagen är i nästa vecka. Meeeen med svenska mått mätt är det högsommar! tyvärr ska det bli lite kallare nästa vecka, ca 15 grader... synd om oss..

Comedy sportz

Publicerad 2013-02-16 09:19:56 i

Precis hemkomna från comedy sportz, en föreställning där två lag tävlar i improvisations komedi!! Vi var på motsvarande i Minnesota i höstas och fick då reda på att det finns även i San José!! Det är riktigt, riktigt skoj faktiskt och komikerna är sjukt duktiga!

Söndagslunk

Publicerad 2013-02-11 04:45:23 i Allmänt,

Vi har hört talas om ett "friluftsområde" som ligger i grannstaden Mountain View och idag var det superfint väder så vi åkte dit för att utforska det hela. Det var faktiskt riktigt trevligt! Området ligger precis vid San Francisco Bay och det fanns flera gång/cykelvägar som man kunde vandra runt på. Dessutom ett mysigt café där man kunde sitta ut i solen och fika lite. Inte alls pjåkigt! 
 
Var verkligen härligt att ta en rejäl promenad utomhus i ett grönområde, vi tog en tur på strax över 1,5 timme. Det måste ni verkligen komma ihåg att uppskatta i Sverige, att man kan gå ut genom dörren och ta en promenad fina omgivningar! Här: vandra ut genom dörren och promenera på en mycket smal trottoar brevid en mycket stor bilväg och vänta en kvart om man vill komma över gatan. Det är inte en slump att jag mest promenerar på band inne på gymet om man säger så!
 
På väg till det här området åkte vi förbi Googles huvudkontor. Det är helt sjukt stort, massor av byggnader och även en egen gata. 

En sista månad

Publicerad 2013-02-10 02:51:59 i

Precis en månad tills jag sitter på planet hem till Sverige! Men vi ska självklart försöka göra det absolut bästa av den här Sista tiden. Känns helt sjukt att vi har varit här i 5 månader nu, helt galet vad fort tiden går.

Idag har Lena och Anders åkt hem. Tyvärr blev Lena rejält krasslig under vistelsen här så det blev inte särskilt långa utflykter de sista dagarna.

Ber om ursäkt för det trista bloggandet på sista tiden, ska försöka ta tag i det igen snart!

Bilder från en härlig lunch i solen idag, vi har fått riktigt härligt vårväder på sistone!

Santa Cruz

Publicerad 2013-02-06 08:08:31 i

Dagen har spenderats i Santa Cruz med bland annat fika på piren i vårsolen, härligt!!

Dessutom träffade vi på mina favvisar sjölejonen!

Nu har vi precis kommit hem från NHL-match, San José vs Chicago. Tyvärr förlust idag, men kul ändå!!

Min nya kärlek

Publicerad 2013-02-05 03:00:01 i

Jag har de senaste månaderna tänkt att jag skulle vilja köpa mig en riktigt fin väska! Nästan hela det hör året har jag dragit med stackars Per in och ut i väskbutiker utan att hitta den rätte.. Jag hade tillsist lyckats googla mig fram till en som jag gillade så idag när vi var i San Fran passade jag på att springa in på Macys och titta! Den jag hade hittat på internet gillade jag inte alls, men där bredvid stod den! Kärlek vid första ögonkastet!!!

Besök!

Publicerad 2013-02-03 03:13:11 i

Nu är Lena och Anders på plats här i Kalifornien! Vi har det så trevligt så!
Igår började vi vistelsen med lite shopping, träning på gymmet och härligt bubblande i poolen på kvällen.

Idag åkte vi på biltur längs vackra route1, och på väg tillbaka stannade vi i Carmel och flanerade. En promenad på stranden blev det också!

Om

Min profilbild

Marit Häljebo

Hösten 2012 går flyttlasset till San José, Kalifornien. Här kan du följa mitt och min sambos liv i det stora landet på andra sidan havet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela