marithaljebo.blogg.se

If I can´t do it, Homie, it can´t be done

Wine Country

Publicerad 2013-01-07 04:58:35 i Allmänt,

I helgen har vi som sagt bott i "The wine Country" här i Kalifornien. Vi bodde på ett mysigt Bed&Breakfast i en liten stad som heter St. Helena, som ligger i Napa Valley. Därifrån tog vi oss sedan runt till några av de enormt många vingårdar som finns i området och provade loss!
 
Det var en upplevelse långt över förväntan och vi är jättenöjda! Har lärt oss mycket nytt och fått med oss en hel drös med goda och unika viner hem! Vi valde att framförallt gå på de mindre vingårdarna, de allra flesta hade bara försäljning på gården så vinerna går inte att få tag på någon annan stans! Kul! 
 
Här kommer som vanligt ett gäng med bilder!
lär oss om hur druvorna växer och vilka sorter som gillar sol och skugga osv..
 
Fångsten!
 
Per Har även gått och blivit en tvättäkta vinsamlare på äldre dar. Han köpte två 10-åriga viner som ska lagras i ytterligare 7 år. lämpligt nog infaller min 30 års dag om 7 år så det blev ett perfect datum att satsa på! Så vi fick flaskan signerad av vinodlaren själv med en 30 års gratulation till mig, känns lite märklgit på något vis!!
 
Tillsist måste jag även visa den supersnygga och goda portvinet som jag och Per fick tag i, förseglat med vax!
 

Kommentarer

Postat av: Lena Rollmar

Publicerad 2013-01-07 17:59:56

Pelle verkar koncentrerad. Jag är ganska säker på att han memorerat det mesta han hört. Hälsa honom om att det kommer att bli ett förhör när jag kommer;)

Postat av: Lena Rollmar

Publicerad 2013-01-07 17:59:58

Pelle verkar koncentrerad. Jag är ganska säker på att han memorerat det mesta han hört. Hälsa honom om att det kommer att bli ett förhör när jag kommer;)

Postat av: Johanna

Publicerad 2013-01-07 18:23:10

Jag tänkte skriva samma sak som Lena. Per ser oerhört koncentrerad ut! När du kommer hem får vi ha smygvinprovningar så att NI inte glänser allt för mycket när vi drar igång igen! ;)

Det ser ut som att ni har haft det väldigt mysigt när ni har haft familjen på besök :)
Puss och kram

Postat av: Elisabeth

Publicerad 2013-01-09 04:28:28

Helen ser mycket gladare ut här jämfört med på val-turen - det beror väl på vinet....

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marit Häljebo

Hösten 2012 går flyttlasset till San José, Kalifornien. Här kan du följa mitt och min sambos liv i det stora landet på andra sidan havet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela