marithaljebo.blogg.se

If I can´t do it, Homie, it can´t be done

Stupid, STUPID republicans

Publicerad 2012-10-30 18:32:00 i Allmänt,

Republikaner som står för det fria valet och allas rätt att leva som man vill, men detta gäller såklart inte för Kvinnor.
 
The Daily Show with Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
RNC 2012 - The Road to Jeb Bush 2016 - Abortion Law & The Republican Platform
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook
 
Vilket mörker.
Plötsligt framstår Mitt Romney som rena rama geniet i jämförelse med hans anhängare.

In i dimman

Publicerad 2012-10-30 06:47:12 i Allmänt,

Som ni kanske såg på korten i inläggen här under så var det rätt dimmigt på sina ställen längs kusten. Här och där var det dock HELT SJUKTdimmigt. Såhär kunde det se ut:
 
Man såg absolut ingenting. Vilket konstigt nog är ganska vackert i sig! 

17 mile drive och Big Sur

Publicerad 2012-10-30 00:56:42 i Allmänt,

På söndagen åkte vi söderut till en så kallad "scenic drive", helt enkelt att man kör en runda som ska vara väldigt vacker. Den vi åkte kallas 17 mile drive och ska vara en av amerikas vackraste scenic drives, och nog var det fint alltid!! 

 Till höger en sjölejonkoloni, kanske svårt att se men det hördes! OUUOUUUOUUU!
superpinsamt att vi hade matchande kläder på oss... tänkte inte på det förän vi såg det på kort..
 
 
Sedan åkte vi vidare på route 1 söderut till ett område som heter Big Sur och som också är extremt vackra vyer och miljöer.

 omöjligt fånga kolibrivingar på bild kan jag säga efter ett antal försök.
 vet inte om de var så nöjda när de hade sågat av den här grenen...
 

Lördagskvällen

Publicerad 2012-10-29 22:48:12 i Allmänt,

När vi kommit hem från San Francisco lärde Kristina oss de mest elemäntära sakerna att kunna när man firar Halloween i USA.
 
1. Pumpkin Carving
2. Baka pumpkin Pie
 

Sedan åkte iväg på den sjukast föreställningen jag har varit på. Och jag förstår inte att vi har missat detta i Sverige (eller finns det?!?!) THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW!
 
Om man inte varit där är det väldigt svårt att förklara upplevelsen, men jag ska försöka.
Det hela utgår från en gammal "b-film" (ovan, kändaste låten "time warp" från filmen).
Framför filmen spelas den upp av skådespelare som helt enkelt gör allt de gör i filmen. Samtidigt så skriks det ut kommentarer från statister runt om i lokalen, vissa danser ska alla dansa med i och på vissa bestämda ställen i filmen kastas diverse rekvisita (som man köper innan), t.ex toapapper, rostat bröd (när en av karrraktärerna utbringar en "toast"), såpbubblor osv. Och många i pbliken är förresten utklädda.
 
Jag tyckte det var helt suveränt! Lite vulgärt på sina ställen, men en sjukt rolig upplevelse! Helt klart något för nationerna i Uppsala att ta över (det sista riktas särskillt till Johanna, Ingrid, Sanna och Lowe)

Minnesotabesök!

Publicerad 2012-10-29 22:11:00 i Allmänt,

I helgen har som sagt min tremänning Kristina varit här! Superkul!
Vi började helgen med en dag i San francisco.
"seven sisters" och San francisco skyline
 
Besök på ett akvarium/planetarium/regnskogs "museum". Grodorna är inte av plast!
 
Där fanns även en vit alligator (inte heller av plast) och Pers farfars far. Man ser var Per har fått sina distinkta ögonbryn ifrån.
 
Har även hur mycket bilder som helst av Golden Gate bron. Foton med oss och golden gate, foton på golden gate på avstånd, foton från när vi åkte över golden gate. Det är en vaker bro, det får man ge den. Här kommer ett urval!
 
 
 
Och så åt vi förståss en massa mat också. Och glass. 
 
Sedan åkte vi hem till oss och gjorde andra rolgiheter. Vad får ni veta i nästa inlägg som kommer inom kort!
 

I väntans tider..

Publicerad 2012-10-27 06:19:00 i Allmänt,

Har precis kommit hem från bion och sitter nu och väntar på att hämta vår första besökare (av många) på flygplatsen. Det är min tremänning Kristina som kommer ner från Minneapolis och ska spendera helgen här! 
 
Black&White festen var förresten väldigt trevlig men det var vi och personer 45+ som var där, gissningsvis av den enkla anledningen att det är folk i den åldern som har barn som blivit vuxna. Det var som sagt trevligt men vi kände väl inte direkt att vi träffade våra nya bästisar!
 
Det vankas ju föresten Haloween! Förutom att Kristina har sagt att hon ska lära mig att baka en pumpkin pie så blir det nog inte så mycket firande för vår del, Vi har dock köpt hem godis för säkerhets skull, om det kommer några spöken och hälsar på!

We will not go backwards

Publicerad 2012-10-26 17:56:30 i Allmänt,

I en av presidentvaldebatterna uttalade sig Mitt Romney om kvinnor och sa bland annat något i stil med "jag anställde en kvinna en gång men det var väldigt problematiskt eftersom hon måste åka hem i tid och laga middag till barnen". (tänk er förresten det uttalandet i en svensk valkampanj?!) Detta sägs av en person som själv har en hel hoper med barn. Snälla Mitt Romney, vem har lagat middag till dem? Uppenbarligen är det inte du.
Women constitute more than half of the population. In 2008, 60% of voters were women. It is estimated that 10 million more women than men will vote in this election. Despite this, women make up only 16% of Congress. Women earn only 70 cents to each dollar men make. Women of color and undocumented women make less than white citizens. Mitt Romney and the Republican Party are determined to overturn Roe V. Wade. Romney has not supported equal pay for women (The Lily Ledbetter Fair Pay Act). Romney has vowed to defund Planned Parenthood. Romney has vowed to repeal the Affordable Care Act. Romney doesn't want health care to cover birth control. Romney says same sex marriage should be banned with a Constitutional Amendment. 

Women, let's rise up. Our vote alone can win this election. A vote for Obama is a vote for your health and your right to choose. It is a vote for equal pay and equal rights. A vote for Obama is a vote for our families. It is a vote to marry who you choose. It's a vote to start a family when you choose. A vote for Obama says that we won't stand for violence against women and that rape is rape. Our vote ensures that our daughters will grow up with the same rights that we've had. A vote for Obama sends a message: This war on women must end. We will not go backwards. 

This election is shockingly close. Our safety is at stake. Our silence is consent and our vote is our voice. Let's get active. Let's get out every vote we can. Let's make this election a mandate. A mandate to finally ensure women the respect, dignity and equality we all deserve! This is now. This is our call to action. Once and for all, let's take back the power that is so inherently and naturally ours!

Black&White Party

Publicerad 2012-10-25 06:02:41 i Allmänt,

Jag har ju glömt att berätta att imorgon ska vi gå på ett litet partaj!
Det är här i området som det anordnas ett Black&White Party, helt enkelt att alla ska vara klädda i svartvitt. Blir vin och snittar och tanken är väl att man ska få lite koll på sina grannar, r ett rätt stort område detta med många boende.
Det ska bli superspännande och vi hoppas at vi ska kunna träffa några lite yngre som vi kanske kan lära känna. Som jag sagt tidigare är det framförallt stora indiska familjekonstellationer som bor här men jag har sett skymtar av folk i vår ålder så jag hoppas att några dyker upp imorgon!

Man ser inte skogen för alla träd

Publicerad 2012-10-25 05:55:00 i Allmänt,

Vi har bott här i 1,5 månad och inte förrän igår har vi tagit oss tid att titta på vårt eget downtown här i Sunnyvale. Nu är det väl kanske inte så konstigt för just den här staden är framförallt en "boendestad" där de allra flesta pendlar så som Per (om man nu kan kalla 10 min för pendling...). Men igår tog vi oss i kragen och åkte in till vårt centrum och blev faktiskt positivt överraskade då det visade sig att vi har en liten, trevlig restauranggata!
 
När vi ändå var igång med "första gången grejer" passade vi även på att äta vår första amerikanska hamburgare! Är det förresten inte lite imponerande att vi inte ätit en enda hamburgare förrän nu? Dock har vi fortfarande inte ätit snabbmatshamburgarna då detta var på en pub så vi känner oss nöjda.
 
Fick även uppleva lite äkta amerikansk kultur i form av servitriser på puben i kläder där det visades upp både det ena och det andra...
 
Idag har vi förresten varit på cykeljakt igen utan lycka. Är numera på jakt efter en begagnad cykel som jag kan sälja innan jag åker hem, men även det verkar hopplöst att hitta... Tänk att det ska vara så svårt.
 
I brist på bilder som hör ihop med texten passar jag på att visa upp vårt svenskifierade middagsbord!
 
 
 

Till Elin och Erica!

Publicerad 2012-10-23 18:20:38 i Allmänt,

I sommras spenderade jag en del tid på kansliet med att lära ut hur man gör en fiskbensfläta. Har här försökt mig på en inbakad fiskbensfläta! Inte särskilt svårt om man kan grundflätan, bara att börja högre upp på huvudet och lägga till hår allt eftersom. Så Elin och Erica, denna borde ni klara lätt som en plätt!

4 år

Publicerad 2012-10-22 19:26:57 i Allmänt,

Igår firade jag och Per 4 år som par! Vansinnigt vad fort tiden går när man har roligt!
 
Vi spenderade dagen i Carmel, en liten stad som jag blev alldeles förälskad i. Om jag skulle bo i Kalifornien permanent skulle jag vilja bo i Carmel. Det skulle i och för sig krävas att jag blev konstnär eller liknande för det fins inte så många andra arbeten att syssla med, men ändå! 
 
Carmel ligger vid havet och är som en liten sagoby tycker jag. Mängder av gallerier, små affärer och cafén i söta små hus med sneda tak och krokiga skorstenar. Och en sandstrand to die for! Det är just typiskt att det är så hemskt kallt i vattnet! Fötterna blir alldeles avdomnade bara man går i strandkanten...
 
Nu, dax för Bildbomb:
fantastiska surfvågor!
ser ut att ha varit ihop betydligt längre än 4 år..
Hundparadis!
 

Tillsist måste jag bara visa mitt fynd som jag hittade i en av de små affärerna, Love it!
 

Förresten..

Publicerad 2012-10-22 18:48:33 i Allmänt,

.. I en park i San Francisco hittade vi detta:
Ser helt klart ut som att någon har varit i sparbanksparken i Leksand och snokat!!

China Town

Publicerad 2012-10-22 18:44:31 i Allmänt,

I lördags var vi tvugna att åka in till SFO (flyplatsen i San Francisco) för att byta vår bil, då den förra skulle in på service. Så när vi ändå var i närheten passade vi på att ta ännu en tur i San Francisco. Denna gång tog vi oss en titt på China ´Town. 
Krimskrams-butiker i mängder. Per blev sugen på denna staty, men tyckte att den var lite för liten..
 
 

Min fina vän!

Publicerad 2012-10-21 05:32:12 i Allmänt,

Man blir helt vansinnigt glad när man öpnnar postlådan och har fått födelsedagspresenter ända från Nya Zeeland!! Malin Broberg, du är värd allt guld i världen!

Man cyklar för lite

Publicerad 2012-10-19 21:29:33 i Allmänt,

Jag är på jakt efter en cykel så att jag kan ta mig lite längre sträckor. Eftersom mi cykel i Uppsala är trasig och vi har betald frakt av grejer hem igen av Pers företag så försöker jag hitta en fin cykel som jag också kan ta med mig hem. Detta har dock visat sig vara lättare sagt än gjort!! Efter ett antal cykelaffärer kan jag konstatera att följande cyklar finns i detta land:
  • Träningscyklar
  • Barncyklar
  • Cruisercyklar (låga med högt, brett styre)
  • Herrcyklar
Det är alldels hoppläst att försöka hitta en damcykel som inte ser ut att vara för tjejer som är 150cm långa (i storlek) och max 14 år (i färg och mönster, blommor och fjärilar och sånt fjant).
Kanske får slå till på en cruisercykel ändå, det är mest sådana man ser att folk cyklar på...
 
 
 
Kan ni tänka er Marit på en sån här, en vinter i Uppsala?!?!

Vilka är ni?

Publicerad 2012-10-18 20:56:54 i Allmänt,

Det är ett 20-tal personer som kikar in här nästan dagligen och det är ju superkul tycker jag! Något som vore ännu roligare är att veta vilka ni är! Jag vet såklart om en del av er, men det vore ändå kul om ni ville lämna en kommerntar någon gång så att jag vet vilka som är inne och tittar!
 
Själv har jag precis varit och tränat, har blivit alldeles frälst i trappmaskinen vi har på gymet; hög puls, bra rumpträning och samtidigt så pass lungt att man kan titta på film samtidigt! Idag gick jag 150 trappavsattser med 15 trappsteg per avsatts, inte så pjåkigt!
 
Det är förresten några som kommenterat det att jag tränar mycket, och jag kan lugna er med att säga att vi äter en hel del smaskens också! Så jag går mer eller mindre plus/minus noll. Dessutom kör jag ju knappast två hårdpass på en dag, utan ett av passen motsvara snarare en promenad eller så. Påå helgerna tränar vi nästan inte alls efterosm vi oftast är ute på äventyr då, så lugn bara lugn!
 
Det ska bli kallare nu till helgen och nästa vecka är det till och med risk för regn vilket vi knappast blivit vana med här. Fast idag är det 31 grader varmt igen så lite kallare är faktsikt helt ok.. Men det gäller ju att passa på, därför tar jag och promenerar ut till poolen nu!!

23 jordsnurr

Publicerad 2012-10-17 18:53:06 i Allmänt,

Igår fyllde jag 23 år! Tack för alla grattulationer, uppmärksamhet kan man aldrig få nog av!
 
Här firades dagen med frukost på sängen av en sjungande Per, poolhäng under dagen och sedan presenter och piffande inför en fantastisk trerätters middag på The Village. 
 
Två av mina paket, chokladdoppade jordgubbar och en ny morgonrock som jag har önskat mig!
 
Menyn bestod av primörrödbetor med örtolja och chevrécreme, Lamm med rotfruktskaka och slutligen lime cremé bruleé.
 
 

Monterrey Aquarium

Publicerad 2012-10-15 19:50:00 i Allmänt,

Igår tog vi en biltur ca 1,5 h söderut till den lilla kuststaden Monterrey, som framförallt är känt för sitt stora akvarium. Det var det absolut bästa akvarium jag har varit på, riktigt häftigt med enorma glastankar och annat fint. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog också en sväng förbi en annan liten kuststad i närheten av Monterrey som heter Carmel. Vi åkte bara igenom med bil, men det såg helt fantastiskt mysigt ut! Dessutom fick vi reda på att det är Clint eastwoods hemstad! Dit ska vi defintitivt åka igen och vandra runt och kändisspana!

Stanford University

Publicerad 2012-10-14 04:02:26 i Allmänt,

Idag har vi vandrat runt på Stanford University Campus och låtsats att vi är riktigt smarta. Och vi måste ha passat in bra för det var en turist som frågade om vi gick där och kunde visa henne vägen på campus!
 
Sedan tog vi en promenad i Downtown Palo Alto, och ta mig tusan, det blev glass idag också... men åhh vilken glass sedan! På Yoghurtland får man fylla sin kopp med olika smaker av mjukglass och sedan välja mellan massor av olika toppings och ta hur mycket man vill!

1 månad!

Publicerad 2012-10-13 19:13:00 i Allmänt,

Vi har nu varit i USA i en månad, tiden flyger iväg, känns som att det huxflux kommer att vara dags att åka hem!
 
Vi firade detta med ett besök i japan town inne i San José, där vi åt sushi och samshimi.
Att kalla det Japan town var dock lite överdrivet tycker vi. Restauranger och affärer var japanska, men all arkitektur förutom detta var väldigt amerikanskt..
 
 
 
Sjögrässallad till förrätt, otippat gott faktiskt!
 
Tror ni era ögon nu mamma och pappa? Jag som tidigare sprungit skrikande bort från all typ av asiatisk mat! Det är väl i och för sig fortfarande inte min favoritmat direkt men det går an och det är ju ett stort steg frammåt!
 
 
Sedan köpte vi Ben&Jerrys och gick på bio. "The perks of being a wallflower" hette filmen, riktigt bra! 
Vi är förresten på bio nästan en gång i veckan, det är ju så väldigt mycket fler filmer som kommer på bio här än i Sverige. Nu i höst är det mängder av premiärer på filmer vi vill se! Vi har till och med skaffat oss ett stammiskort!
Bästa filmen vi sett hittils är "Pitch Perfect", om den kommer till Svedala så se den!

Motpolen

Publicerad 2012-10-11 23:50:06 i Allmänt,

För att ni inte ska bli så avundsjuka på all denna flärd som visats upp på sistonne tänkte jag rapportera från denna något mindre glamorösa dag. 
 
Idag är det för första gången sedan vi kom hit mulet ute och har varit så hela dagen.
Jag har sedan jag vaknade setat i soffan här hemma med en uppsats att skriva som ska in senast imorgon kl 08.00 på morgonen.. Jag började i princip med detta i dag så jag har EN DEL att göra och kommer mest troligt att sitta här resten av kvällen. 
 
Och förresten är långa naglar ett aber när man skriver på datorn, de är ivägen och hala så man glider av tangenterna.
 
Tur att vi ska äta Tacos ikväll så att jag har något att se fram emot!

Pampered

Publicerad 2012-10-11 05:25:00 i Allmänt,

Idag har jag haft en riktig lyxdag!
Började med 4 timmar i frisörstolen som resulterade i detta!
Fortsatte med en timme hos en liten vietnamesisk dam som gjorde detta!
 
Slutade med att jag köpte en fancypancy klocka som jag är sjukt nöjd med!

En anekdot

Publicerad 2012-10-09 17:28:02 i Allmänt,

Även här pågår under oktober rosabandet-kampanjer. När vi handlade mat igår så kunde man välja att donera pengar när man betalade för maten, så Per donerade 15 dollar, ca 100 kr.
 
 
Vad skulle hända i Sverige om man donerar 100 kr? ingenting särskillt va?
 
Vad händer i USA om man donerar 100 kr? Kassörskan ropar ut i högtalarna över hela butiken att "mannen i kassa 4 har donerat 100 kr", varpå all personal börjar tjoa och applådera.
Dessutom var det en så stor donation att kvinnan som packade våra kassar(ja det finns sådana och de är i regel värdelösa på att packa kassar..) blev alldeles rörd och sprang och hämtade en ros till oss som tack. 
Vad ska man säga, man blir i alla fall uppskattad!

Söndag i San Francisco!

Publicerad 2012-10-08 05:28:00 i Allmänt,

Fortsättningen på den fantastiska helgen började som sig bör med finfrukost..
 
...och fortsattes med en tur till Candlestick Park och Amerikansk fotbolls-match!
 
Ja, vad ska man säga om denna upplevelse.. Mängder av transfettdrypande mat, massor av öl, ännu fler högljudda amerikaner och några lätt pinsama cheerleader-moves (Den lille genusvetaren inom mig skrek: NOOOOOOO!) Detta är onekligen en jättejättekonstig sport. Matchen tog ca 3,5 timme. Av detta var 1 timme speltid. Däremellan skulle det pratas i grupp, kanske dansas lite på planen (spelarna alltså), spelas upp filmer om 49ers hjältar och lite annat som vi inte riktigt förstod. Och med tanke på alla dessa pauser så är det inte så att publiken snällt sitter och tittar under perioden och går iväg i halvtid, istället är det ständig rörelse på folk så flera gånger missade vi att spelet ens hade satts igång ( det kunde även vara över på 3 sek så det var lätt att missa om man råkade blinka).
 
Spelet i korthet: ställ upp på rad, spring in i varandra, domarn blåser av, hoppas på att man tagit sig några fot frammåt, ta en lång lång pause och prata om det, börja om.
 
 
Snygga var vi i alla fall!
 
Trots allt en väldigt kul upplevelse, även om det knappast blivit min favoritsport,
säger bara: HEJA LEKSAND!

Lördag i San Fransisco

Publicerad 2012-10-08 05:27:05 i Allmänt,

Vi har spenderat en helt fantastisk helg i San Francisco! Det är verkligen en supertrevlig stad och vi båda gillar den mer och mer för varje gång. Har varit riktigt kul att bara vandra omkring upp och ner för gatorna, fantastisk arkitektur och häftiga vyer. 
 
VI började lördagen med Golden Gate Park. En stor park mitt i stan med fler olika "tematrädgårdar", stora gräsytor, skog och små sjöar. Vi lyckades dessutom träffa in "rätt" helg, för det var en bluegrassfestival i parken. därav massa folk och en lätt sötaktig rökdimma över stora delar av parkens befolkning. Dessutom viskningar om vi var intresserade av "herbs" eller "special brownies", fint det!
varje chans till reklammöjligheter tas, här ett företag för bilförsäkringar.
 
På eftermiddagen checkade vi äntligen in på vårt efterlängtade hotell! Och OJOJOJ vad nöjda vi är!

 
Absolut häftigast var att för första gången i livet vara med om "valet parking", dvs att bara köra fram till entrén, få dörren öppnad av snyggingen ovan och sedan bara överlämna nyckeln så togs bilen omhand.
 

Promenad i staden!
 
 
 
 
 
Lombard Street
 
Drinkar och dödsgod middag fick avsluta kvällen!
 

Nu tar jag helg!

Publicerad 2012-10-05 01:21:07 i Allmänt,

Har precis klarat min första tenta i Kriminologi! HURRA!
 
Vill också passa på att rekommendera att ni läser min fina vän Malins kommentar i inlägget nedan om skoproblemen. Hon bor för närvarande i Nya Zeeland och har reflekterat över likande problematik, i synnerhet på heltäckningsmattefronten. GÖRE!
 
Har kanske inte berättat att vi har haft värmebölja här under veckan, med över 30 grader i skuggan varje dag. Därför har jag suttit inne och pluggat, lite svårt att hålla koncentrationen uppe annars. Men för att fira min avklarade tenta ska jag imorgon ligga vid poolen och läsa en SKÖNLITTERÄR bok! Har inte hänt sedan vi flyttade hit! HURRA IGEN! kanske rent av gå ut och köpa en glass?
nja, kanske blir för Wild and crazy, kan nog inte hantera både och.
 

Reflektioner kring det utbredda skoproblemet

Publicerad 2012-10-03 20:52:00 i Allmänt,

I denna lägenhet finns inte en skohylla. Jag anar att det är p.g.a. gemene amerikan har skor på sig inomhus. Några reflerktioner kring detta:
 
1.De flesta amerkanska hem har heltäckningsmatta
2. Det blir ju en svinäcklig heltäckningsmatta om man har samma skor ute och inne.
3. Heltäckningsmatta är mjuk att gå på om man inte har skor på sig. 
4. Om man har skor innomhus, varför har man i så fall heltäckningsmatta?
5. Var ställer man skorna?
Obs! Vi Har ännu fler skor i våra garderober, detta är skorna vi använder hyffsat ofta. Ska man hämta skor ur garderoben varje gång man ska gå ut?
 

Skryt

Publicerad 2012-10-02 02:54:33 i Allmänt,

Vi har biljetter till en 49:ers match (Amerikansk fotboll) på Söndag i San Francisco. Och för att få lite riktig kvalitetstid i "Fransan" så tänkte vi att vi åker dit redan på lördag och vandrar omkring i staden och så sover vi på hotell! Och eftersom Per är gjord av pengar lyxade vi till det lite, jag ger er vårt boende i helgen:
 Sir Francis Drake  
Klicka på länken för att se foton!
 
 
 
Go 49:ers!

En vanlig dag

Publicerad 2012-10-01 19:45:00 i Allmänt,

Det är många som frågar mig vad jag egentlgien gör på dagarna medan Per jobbar. Och jag kan säga att dagarna bara flyger iväg. Hittils har mina dagar sett rätt så lika ut, ungefär så här:
 
08:00 - Vaknar
09:00 -Går upp efter att ha läst lite eller bara dragit mig i sängen. Frukost!
10:00 - Går till gymet och kör ett förmiddagspass på ca 45 min.
11:00 - Duschar, surfar lite, skriver lite blogginlägg!
12:30 - Lunch 
13:00 - Borde för länge sedan ha börjat plugga. Skäller lite på mig själv för det, börjar sedan plugga. Antingen hemma vid kökbordet eller ute i en solstol vid poolen.
16:00 - Per kommer hem från jobbet och jag har inte hunnit plugga ens hälften av det jag borde (därav har jag jättemycket att göra denna vecka för jag har tenta på fredag..) 
Kväll- Per vill också träna så jag brukar hänga med och köra mitt andra pass för dagen. Sedan brukar vi åka på lite turer; handla, shoppingcenter, kanske äta ute, åka ooch ta en kvällsfika elelr bara se oss omkring. Det är verkligen perfekt att Per kan komma hem så tidigt för vi hinner med massor på kvällarna.
 
Egentligen var det tänkt att vi skulle ytterligare en bil som jag kunde ha på dagarna för att ta mig runt själv. Dock har det visat sig att om man är under 25 år så blir det nästan dubbelt så dyrt att hyra bil som om man är över 25. Jag får inte heller köra den bil vi har, då det är Pers företag som står för den och ingen annan än Per får köra den (p.g.a. försäkringsskäl). Att ha en extra bil skulle kosta oss nästan 10 000 kr i månaden och vi känner båda att vi kan göra bra mycket roligare saker för så mycket pengar.. Blir det så att jag känner mig superuttråkad om några månader så får vi kanske omvärdera, men för nu så har jag så pass mycket att sysselsätta mig med på dagarna att det känns lungt. 
 
Dåså, dags för mig att duscha och sätta igång med Kriminologi-plugg. Har hela tiden tänkt; Hur svår tenta kan det va?! Jag går ju juristprogrammet! Men nu när det närmar sig så känner jag att jag kanske borde tagit det här lite mer på allvar. Får bli mycket plugg den här veckan helt enkelt. Annars kan jag alltid köra teknolog-style och ta omtenta! 
 

Gilroy & I, A Love Story - Part two.

Publicerad 2012-10-01 06:13:00 i Allmänt,

 
Resterande del av Gilroy Quality Outlet avverkades idag. Per fick shoppingdjävulen i sig på allvar och kom ut med påse efter påse. Nåja, jag var inte så dålig jag heller. Ovan våra fina nya skor från Reebook, 340 kr paret, kostar i Sverige 999kr. Ingen dålig deal! 

Om

Min profilbild

Marit Häljebo

Hösten 2012 går flyttlasset till San José, Kalifornien. Här kan du följa mitt och min sambos liv i det stora landet på andra sidan havet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela