marithaljebo.blogg.se

If I can´t do it, Homie, it can´t be done

Big Basin National Park

Publicerad 2012-09-30 05:57:43 i Allmänt,

Idag fick vi för en gångs skull känna oss små på jorden, då vi besökte en nationalpark med så kallade Redwood-träd.  
 
 
Alltså, amerikaner och deras nationalparker. Det är väldigt tydligt att allemansrätten är långt borta för varenda liten bäck blir det mest exotiska man någonsin sett. Detta vattenfall blev vi rekommenderade att gå och titta på för det var så fantastiskt vackert. Jag vet inte jag..
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Publicerad 2012-09-28 20:07:01 i Allmänt,

spenderades på Santana Row som är en gata med lite finare butiker och restauranger, alldeles utmärkt för people-watching! Allt mellan superfancy-butiker och franska små café. Också en väldig blandning av folk, allt från vithåriga vita män med troféhustrur till ungdomar med lite udda stil. 

Infinity Braid

Publicerad 2012-09-27 21:55:06 i Allmänt,

Ok, jag erkänner. Jag gör inte bara frisyrtips för att jag har lovat jobbarkompisarna, jag tycker helt enkelt att det är superkul att prova på nya frisyrer. Och nu har jag ju ett forum att visa upp dem för någon mer än Per, efterssom det är rätt få som får följa med ut på gatan!
 
Provade idag på en helt ny, var lite knepig att få till och eftersom det är första gången jag gör den blev det väl sådär, men ser det inte rätt häftigt ut?
 
 
 
Jag brukar hitta nya frisyrer på YouTube, sök på infinity braid å youtube så kommer det upp filmer på hur man gör denna!
 
 

Öl och Bubbel

Publicerad 2012-09-26 06:38:06 i Allmänt,

Ikväll provade vi vårt lokala bryggeri som ligger tvärs över gatan från vår lägenhet. Helt suverän öl enligt Per och helt suverän ölmarinerad New York-steak enligt mig! 
 
För mig blev det såklart också ett glas pinot noir;"no fucking merlot" som min kära mamma skulle ha sagt!
Sedan blev det lite kvällsbubbel!
 

Iaktagelser

Publicerad 2012-09-25 21:45:56 i Allmänt,

En mycket rolig sak med TV-reklam i detta land är att alla eventuella biverkningar av en produkt läses upp under reklamen. Detta beror försåts på alla stämningar i detta land, men det gör att man blir osäker på om reklamen är för eller emot produkten i fråga. Först sägs kanske två meningar om vad produkten är bra för, sedan är det kanske 2 minuters uppläsande om olika risker med produkten och vilka som inte får använda den och vad man ska göra om man känner av symptom. Allt medan bilder på vackra lyckliga familjer/personer spelas i bakgrunden. Mycket roande! 
 
En annan iaktagelse är det faktum att Mitt Romney är sjuk i huvudet. Ju mer man ser av Romneys valkampanj på TV, destå mer orolig blir man för att Mitt Romney skulle lyckas vinna. Då är det synd om detta land kan jag lova. 

Gilroy Quality Outlet

Publicerad 2012-09-24 05:07:14 i Allmänt,

Idag har vi umgåtts med våra nya vänner Calvin, Donna och Tommy. 
 
Gilroy Quality Outlet är ett stort område (eller egentligen 4 stora områden) med alla möjliga butiker, med helt suveräna priser! Vi var där i 6 timmar idag och hann med knappt hälften av butikerna, så det blir defintitivt fler turer till Gilroy! 
 
Nu ska vi äta Ben&Jerrys, fast säg det inte till vår vikt för då får den för sig dumheter..

It´s a fact!

Publicerad 2012-09-24 03:40:47 i Allmänt,

Igår var det den första officiella höstdagen här i Kalifornien. Idag var det 32 grader varmt ute. Känns som en bra höst!

Santa Cruz i bilder

Publicerad 2012-09-23 04:14:00 i Allmänt,

Idag har vi spenderat dagen i Santa Cruz som är en liten stad söderut. Supertrevligt ställe, och Pappa: självklart blev det skaldjur till lunch.
Längs med stranden ligger ett tivoli
 
 
Och se på tusan, Pers släktingar finns överallt i denna stat! Älskar dem!
             
 
 
 
 
 
Ni (mamma) har väl förstått att man kan klicka på de små bilderna för att få dem större? Tycker det är så fint att de ligger och håller om varandra! Jag vill vara med! OUUUOUUUOUUUU(försöker låta som ett sjölejon)!!
 

Datenight!

Publicerad 2012-09-23 03:55:15 i Allmänt,

Daten blev suhi och bio, två mycket vardagliga upplevelser som är något helt annat här i USA.
 
Sushin kom flytande på små båtar och så fick man plocka de bitar man ville ha! Till och med en sushiskeptiker som jag själv gillade plötsligt maten, mest för att den var så rolig att plocka. Man är inte mer än ett barn, det är tydligt. 
 
 
Bio i USA är något speciellt för en lösgodis-svensk. Den första "bio-snacks-baren" vi möttes av var efterrätterna. Man kunde alltså köpa med sig cheesecake eller enorma bitar av chokladtårta att smaska på under filmen. Sedan kom vi till "huvudrätterna" d.v.s pizza, korv, pommes, hamburgare, nachotallrik och allt annat med mycket fett som man kan tänkas komma på. Sen fanns förstås popcorn, meeen vid sidan av dem fanns även en pump med flytande smör att hälla över. Till sist fanns en liten hylla med godis. Och godisförpackningarna var ganska små. Det var märkligt tänkte vi, något onyttigt som är i en liten förpackning i detta land? Men sen slapp vi oroa oss då vi såg att för andra var den lilla godisasken helt enkelt ett litet snack att ha efter pizzan, popcornen och efterrätten, pjuu man vill ju inte att stackrarna ska gå hungriga från bion.
 
Men själva bion var fantastisk. Enorm salong, stora sköna stolar, massor av benutrymme (Per kunde sträcka ut sina spiror raklånga och DET är inte ofta det går. Exempel på när det inte går: flertalet normala sängar, bussar, flyg och svenska biografer) och bra film: Troubble with the curve, med Clintan.
 
 
 

Till er godingar på kansliet!

Publicerad 2012-09-22 02:05:19 i Allmänt,

I sommras tog intresset kring mina frisyrer oproportioneliga proportioner, då de underbara tjejerna på mitt jobb gärna ville lära sig hur man gör diverse frisyrer. Nu ska sägas att deras förkunskaper var ungefär att sätta upp en hästsvans men efter ett par veckor såg jag "mina" flätor och bollar på diverse huvuden runt om på kontoret. Jag gör i regel väldigt enkla friyrer, även de som ser lite komplicerade ut. Så i ett svagt ögonblick i sommras utlovade jag frisyrtips här på bloggen, och man vill ju inte dra på sig åklagarmyndighetens vrede så här kommer det:
 
 
är förövrigt sjukt imponerad över bloggare som tar snygga kort på sina frisyrer, hur gör man?
 
 Gör en in- eller utbakad på varje sida huvudet hela vägen ner till topparna.Jag har gjort utbakade. Sen korvar man ihop flätorna i nacken och sätter fast med hårnålar! Klart!  För att få det snyggare ska man gärna ha färgat utväxten vilket jag väldigt tydligt behöver göra!
 
Nu ska vi ut på date-night! 
 
 
 

Tack mödrar det gjorde ni bra!

Publicerad 2012-09-21 03:29:00 i Allmänt,

Har idag lämnat in min första uppgift i genusvetenskap som helt enkelt gick ut på att definiera feminism! Och egentligen är det såhär enkelt/svårt: en feminist anser att kvinnan är underordnad mannen och att detta förhållande bör ändras. Hur många är inte feminister då kan man undra?
 
Det blir lätt så att man får en "upp på barrikaderna"-feeling när man grottar in sig i ämnet. Därför bjuder jag på den bästa kampsången!
 
 
Snart är det helg! Då blir det utflykter av klass och rang!

I´m addicted I suppose

Publicerad 2012-09-20 07:10:00 i Allmänt,

En lliten tur till The Cheesecake Factory för att fira att vi nu varit i USA i en vecka. Fick verkligen känna på restaurangportionerna här.. Jag var så mätt så det var inte klokt och ändå har jag säkert två portioner till i en doggybag med mig hem. Per lyckades klämma i sig halva sin rätt innan det tog tvärstopp. Meeeeen vi var ju ändå tvugna att prova cheesecaken, är trots allt en annan mageför sötsaker. Och HERRE MIN GUD vad gött det var! 
 
    
 
 
 
 
 
 
Blev också en liten shoppingtur! Jag ger er: Modebloggen!
'
 
Första gången jag har fått en klädpåse när jag shoppat, FANCY!
Per i ny skjorta. Det manliga biträdet tyckte att färgen skulle framhäva Pers vackra ögon!
  
 
 
 
 
 
Converse kostar här ca 300 kr st (jmfr 700 kr st i Sverige). Ny klänning och kavaj! Syns inte så bra på bilden men kavajen är grå och mörkt blå/lila och har skin på slaget.

En liten dipp (som inte består av gräddfil)

Publicerad 2012-09-19 01:36:00 i Allmänt,

I kväll blev Per medbjuden på middag med några kollegor så jag är ensam hemma. Fick nu min första dipp i humöret sedan vi kom hit. Per har ju ett naturligt sätt att träffa folk på, något som jag inte har. Har inte tänkt så mycket på det förrens nu, har haft det ganska bra vid min poolkant i min ensamhet. Men det är ju faktiskt sex månader vi ska vara här och även om vi mest är med varandra på kvällarna även i Sverige så skulle det vara skönt att åtminstone ha ett alternativ, som kvällar som denna. Nu kan jag inte välja att inte vara själv och av den anledningen känns det ensamt, även om jag kanske hade valt ensamheten om vi var hemma. Låter det vettigt?!
 
Men jag får helt enkelt göra det bästa av kvällen och ta en långkörare på gymet och laga någon god middag åt mig själv så att Per blir avis och aldrig mer vill lämna hemmet! Bra plan! 
 
Hade förresten poolen helt för mig själv hela dagen i dag med så det är på intet sätt synd om mig.  Har en teori om att det öde poolområdet beror på att det är väldigt få vithyade personer som bor här i området. Anar att Indier och andra asiater inte är lika svältfödda på sol som en viss svenska är!
 
 
 
Naturmässigt vinner dock Sverige enligt mig, få platser i världen är vackrare än denna:
 
 
 
 
 

Per is in da house!

Publicerad 2012-09-18 05:41:04 i Allmänt,

Gästblogg - Äntligen är mitt assignment igång!

 Efter månader av osäkerheter, osäkerheter och ännu mer osäkerheter har jag nu äntligen gjort min första dag på kontoret i San José. Med tanke på att det för två veckor sedan var tänkt att jag skulle börja om fyra veckor får man ändå anse att det är bra jobbat av mig att lyckas ta mig över och komma igång på två veckor.

 Dagen har spenderats i ett möte ämnat att få igång mig, mig, mig och bara mig med att göra analyser avseende svåra haverier för en anläggning som heter Susquehanna (ej att förväxla med Forsmark). Syftet med projektet verkar vara att räkna sönder anläggningen lagom mycket för att sedan ge bra förslag på hur man ska kunna undvika att just detta händer. Baserat på att jag i stort sett aldrig har sysslat med datasimulering förut samt att det nya språket i kombination med en helt annan tabulatur gör att jag inte förstår lika mycket som hemma är jag övertygad om att projektet kommer bli en stor succé! Jag har ju för bövelen två veckor på mig innan det är dags för leverans till kund...

 En fin "cubicle" har jag såklart fått, till och med en fönsterplats på femte våningen. Sweet tänker ni! Utsikt över en motorväg och San José International Airport tänker jag. Men det är klart bättre än utsikten över en asfaltplätt och lite skog som jag har från min plats i Västerås. Vilket som har jag inte haft så mycket tid att sitta där ännu, men det kommer nog.

 Jag måste säga att alla amerikaner som jag hittills träffat är väldigt trevliga, mycket annat var kanske inte att förvänta. Man känner sig dock lite extra speciell när av de tre som är på mötet förutom mig så har en flugit in från Chicago, en från Denver och en tredje som är pensionerad men kommer till kontoret ändå. Allt detta för min skull! Fy fan va jag är bra...eller är så oduglig att jag behöver en massa extra hjälp...

 Sen har jag kommit till insikt med en del saker som jag skulle kunna vänja mig vid som jag inte har hemma; 10 till jobbet, diskmaskin, avfallskvarn, 1,5 minuters promenad till ett Fitness Center, automatlåda, äta frukost hemma i kalsongerna innan man åker till jobbet, sova till efter kl 5.40 samt fjärrkontroll till garagegrindarna. Sen antar jag även att egen tvättmaskin och torktumlare är något som jag kommer gilla, men jag har inte använt den ännu så jag kan inte uttala mig.

 Fick precis också erfara att Amerikanska telefonförsäljare (T) är luriga jäklar mot stackars Per (P) från Sverige...

 P: Hello?

T: Hello, is Cesar there?

P: No Cesar here, sorry.

T: I'm sure I have the right phone number. But that's ok, I'm sure that you can help me.

P: Ok???

T: *Börjar mala på om någon fond som stackars Per från Sverige borde skänka pengar till*

P: *Efter 45 sekunder lägger stackars Per från Sverige på luren utan att först säga adjö*

 Undrar om det finns Nix i USA också...?

 Det får bli allt för denna gång, jag antar att det kommer bli fler gästbloggar från min sida. Jag vill bara avsluta med att säga att hittills har allt varit superbra här i Kalifornien! Jobbet, boendet och såklart värdens bästa Marit får mig att tro att jag kommer trivas här.

 

Yours Faithfully

 

Min dag

Publicerad 2012-09-18 03:45:00 i Allmänt,

Spenderade förmiddagen vid poolen här på området, var helt ensam i fler timmar och som mest var vi tre personer där samtidigt, så man kan säga att jag har en privat pool! Nästan i alla fall. Äntligen lite färg att tala om efter denna sommar då brännan har variti lika spårlöst försvunnen som joppe i den gamla klassikern "rädda joppe, död eller levande!" 
 
Som sällskap hade jag min första bok i den genuskurs jag läser, som kort och gott heter feminsim och är rätt intressant, även om den emellanåt får mig att känna att jämställdhet är en hopplöst förlorad utopi som aldrig kommer att bli verklig. Tröttsamt att vara tjej. "vita, västerländska medelklasskvinnor är privilegierade på alla tänkbara sätt i den här världen - utom just i förhållande till vita västerländska män." 
Paradoxalt nog är jag ju "hemmafru" under denna period. Just snyggt det.
 
Men nog om det, så här fint hade jag det under tiden:

Per har utlovat ett gästblogginlägg  om sin första jobbdag när vi har kommit tillbaka från gymet. Stay tuned!

I morgon är en annan dag

Publicerad 2012-09-17 01:41:32 i Allmänt,

I morgon börjar vardagen för första gången sedan vi kom hit. Per börjar jobba och jag börjar plugga. Ska bli spännande att se hur man hanterar vardagen, om det är då hemlängtan kommer!? Hittils har vi det bara kännts som att vi är på semester! I och för sig har jag tänkt att jag ska sätta mig under ett parasol vid poolen och plugga, så det kanske inte riktigt räknas som vardag ändå..
 
Idag har vi varit på en liten shoppingtur och handlat saker till lägenheten. Nu känns den mycket mysigare och mer som vår. Lite filtar och kuddar och en och annan ljuslykta gör verkligen underverk! Nu ska vi snart gå och inviga gymet, lätt hänt att tappa träningsmotivationen när man är på semester.. Men när vistelsen varar i sex månader och dessutom i ett sockermecka som detta så är det lika bra att få in rutinerna på en gång! 
 
 Har också fått reda på att den här lilla skiten troligen kommer och hälsar på runt jul! Hurra!

Synd om oss..

Publicerad 2012-09-16 05:20:21 i Allmänt,

Nu på kvällen har vi tagit oss en ordentlig titt på var vi bor egentligen. Vår lägenhet ligger lite dumt till för den vätter mot en innergård och ligger på bottenplan så det ser inte så kul ut direkt. Men så idag tog vi mod till oss och gick runt knuten och hoppsan där låg en park med lite bänkar och grillar!
 
Sen promenerade vi hundra meter till och kom till vårt (ena) poolområde. Och ja jusste, vi har bubbelpool också. Trist.
 
På jakt efter det utlovade gymet passerade vi även en tennisbana, men där blir det nog inte mycket häng. Vad gäller gymet hade vi förväntat oss ett rum med typ ett löpband och en multimaskin och en och annan hantel. Men nähä, vi möts i stället av ett modernt gym i friskis&svettis storlek. Som sagt, synd om oss. 
 
Och mitt i alltihop sitter Per där helt avslappnat på en fontänkant. dä ä fint dä.
 
 
Och just det, allra mest synd är det om Per för vi såg precis att vi har ett lokalt ölbryggeri tvärs över gatan. AjAjAj. Jag säger bara det, TUR att det ligger ett McDonalds två hus bort, annars hade vi haft det riktigt jobbigt.

San Francisco!

Publicerad 2012-09-16 04:52:00 i Allmänt,

 
Första turen till San Fran gick givetvis till Pier 39 och Fishermans Warf, man får turista gärnet även när man bor i landet.  Vi promenerade mest längs vattnet och såg oss omkring, men det blev även en tur in på ett akvarium med lite firrefischar och maneter! Och självklart blev det en skaldjurslunch av klass och rang på inget mindre än Bubba Gumps Shrimps!
 
Finns så mycket mer vi vill göra i San Francisco men vi har ju tiden på vår sida.  Det är förresten något av det svåraste i anpassningen hittills: att inse att man inte har bråttom att se allt, att man har tid att ta det lugnt och bara sitta i soffan också. Och något som jag måste komma över är att även om solen skiner så behöver man inte få dåligt samvete för att inte gå ut, för solen kommer lysa imorgon också. Men där sitter ju svenskheten djupt rotad och man vill uttnyttja varje solig dag! Det går tyvärr ut över mina studier (som jag inte börjat med än och där jag har en första inlämningsuppgift som ska in på fredag). 
 
 
 När du slitit dig från min vackra nuna kan du se Alcatraz långt ut i bakgrunden. Dit blir det en tur en annan dag!
 
 
 
 
 
 
Och just det! Vi träffade på Pers kusiner! =P
 
 

Home is wherever I´m with you

Publicerad 2012-09-15 18:25:43 i Allmänt,

Inflyttade i vårt hem de kommande månaderna! Området är väldigt fint med mycket grönska. Tyvärr fick vi en lägenhet på bottenvåningen så vi har en riktigt trist uteplats mot innergården som dessutom är omöblerad, så den får vi inte mycket nytta av. Tur då att det finns pool på området. Eller förlåt, Pooler.
 
Här får ni lite bilder på hur det ser ut. Just nu känns det ganska kalt så vi får ta en trip till IKEA och köpa någon kudde och filt för att få det lite hemtrevligare. Vi har förresten redan varit på IKEA en gång redan, för att införskaffa det mest livsnödvändiga, nämligen knäckebröd och kalles kaviar! När vi ändå var på IKEA passade vi på att äta svenska köttbullar och facinerades än en gång av amerikansers matvanor. IKEA portionerna är ju svenska i storleken, därför gör vissa amrikaner det enda rätta och köper två rätter var! Kanon!
 
 


Innanför badrummet finns ett mycket märkligt helt tomt avlångt rum. Efter många teorier har vi tillslut kommit fram till att detta helt enkelt måste vara ett rum där man kan begå bestialiska mord för att sedan kunna skölja bort alla bevis. Mycket praktiskt! Alternativt får det bli min pappas sovrum när han hälsar på då hans snarkningar kan ta död på de flesta.
Nu ska vi göra oss klara för en lördagsutflykt till San Fransisco! 
 

En första upptäcksfärd

Publicerad 2012-09-14 19:05:52 i Allmänt,

I går gjorde vi en första upptäcksfärd runt i området. Letade oss fram till viktiga landmärken d.v.s.shoppingcentren! Mitt första besök i en victorias secret butik gjorde mig salig! Där kommer jag att spendera en del tid i framtiden! 
 
Har också fixat ett betalkort till telefonen så jag har nu ett amerikanskt telefonnr och kommer inte att nås på mitt svenska. Nummret är: 1408 4295 264. 
 
Idag kl 16 får vi tillgång till vår lägenhet! Sjukt spånnande ska det bli! Vi har åkt förbi och tittat men lägenheten ligger i ett "gated comunity" så man ser inte så mycket. Närområdet runt är inte det roligaste tyvärr, men man är så bilberoende i detta land ändå så det gör inte så mycket. Något vi har upptäckt är att alla städer här i princip sitter ihop i en enda så det känns som vi bor i en jättestor stad. Samtidigt är det väldigt lätt att ta sig runt. Finns två stora motorvägar som förbinder San José med San Fransisco och alla städer där emmellan så det går fort att ta sig från en stad till en annan. Tror att det tar ca 30 min från där vi kommer bo till San fransisco och Per har 10 min till jobbet i San José.
s
 
Vår lägenhet ligger i staden Sunnyvale (precis under "Silicon Valley").
 
 

FRAMME!

Publicerad 2012-09-13 17:09:00 i Allmänt,

Nu är vi på hotellet i San José där vi ska bo tills vi får tillgång till vår lägenhet på fredag. Resan var lång och dryg, vi var framme på hotellet halv 5 på morgonen svensk tid, så det blev en resa från dörr till dörr på ganska exakt 24 timmar. Sov liute konstigt i natt med tanke på att när vi skulle sova var det morgon i Sverige, så Jet lagen har oss ön så länge i sitt grepp..
 
Jag vill också passa på att förbanna min gode vän Sanna Godeau för att hon har gjort mig flygrädd med sina katastroftankar. Sista flyget satt vi längst bak i planet vilket jag såklart har blivit upplyst om att där har man absolut minst chans att överleva en flyolycka. Tack Sanna!
 
Är redan livrädd för maten här i USA. Det första vi åt på amerikansk marknad när vi mellanlandade i chicago var en bagel som var så ostig att vi mådde illa efter knappt halva. Sedan erbjöd hotellfrukosten här i morse en fin variation av socker i olika former! Välj mellan: vita toastbröd och vita bagels(aldrig mer bagel), marmelad eller jordnötssmör, muffins och diverse frukostflingor som i Sverige klart klassas som barnflingor. Vi har snabbt lärt oss att om det står lo fat  på en produkt så betyder det high sugar.. Längtar till fredag då vi får köpa egen frukost i vårt eget kök!
 
Bjuder på lite bilder: HAr som sagt mest sovit hittils så fler kommer senare!
 
 

Land of the free

Publicerad 2012-09-10 16:18:56 i Allmänt,

Ska bli så härligt att äntligen komma till ett land som delar mina värderingar...
 
 
 
Det ska onekligen bli sjukt intressant att följa valkampanjerna i USA på nära håll, men detta alltså, man blir ju mörkrädd..

Saker och ting som jag kommer att sakna

Publicerad 2012-09-10 13:36:55 i Allmänt,

Resfebern börjar krypa sig på när man tänker på hur lång tid det är tills jag får träffa vissa igen. När jag kommer hem har jag en brorson som närmar sig 11 år. Min lillgroda!
 
Nu tycker jag inte att du ska sitta och ängslas över att just du inte var med här på bild, jag kommer säkert sakna dig också (ingen garanti dock). 
 
2 dagar kvar!

Dalarna är vårat landskap, siljan det är våran sjö!

Publicerad 2012-09-07 22:16:21 i Allmänt,

Nu har vi lämnat Uppsala och  har på ett sätt påbörjat vår resa, eftersom vi nu är utflyttade och lever i våra resväskor. Nu blir det några dagar i Sveriges vackraste landskap, Dalarna! 
 
Det var trots allt lite vemodigt att lämna lägenheten, det är ju ändå något helt okänt vi är på väg till. Förändringar alltså, inte bra för nerverna. Än så länge känns det visserligen mest som att vi ska åka på semester en sväng, men så ibland slår det mig att vi faktiskt FLYTTAR till USA. Visserligen inte på obestämd tid, men ändå. Man kommer behöva vardagsrutiner, skaffa riktiga vänner, helt enkelt inte leva rent semesterliv utan faktiskt leva där. Jag har svårt att ens föreställa mig hur jag kommer leva om två-tre månader när man faktiskt är inne i det hela.
 
Nu ska jag pussa på den här godsaken!

All my bags are packed, I´m ready to go.

Publicerad 2012-09-06 15:47:00 i Allmänt,

Nu är biljetterna bokade, ondagen den 12/9 kl 10:15 lämnar vi landet! Egentligen skulle vi flyga på tisdagen, men så kom vi på att tisdagen är ett lite halvkul datum: Att flyga. I ett plan. Till USA. 
Så efter att jag trissat upp Per till den nivå att han inte vågade flyga på detta ödesdigra datum så blev det onsdagsflyg istället för några hundringar extra.
Lätt värt 300 kronor för att få leva.
 
Idag har vi haft flyttgubbar här som packade ihop och körde iväg vår 65 kg packning som Westinghouse betalar för. Vårt mål är att ha tre gånger så mycket med oss på vägen hem, annars har vi shoppat på tok för dåligt.
 
Nu tycker jag att vi firar att packningen är klar med Pers favoritscen i filmen han alltid gråter till:
 
 

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2012-09-05 20:05:00 i Allmänt,

Efter ett antal veckor av  oklara besked och chefer som inte kan ta beslut och flera turer fram och tillbaka har vi äntligen fått besked! Vi åker nästa vecka! 
 
I måndags talades det om att vi skulle till New york en sväng, i dag talades det om Chicago en sväng, men nu på kvällen fick vi tillslut besked: det blir det raka vägen till San José som blir vår hemstad det närmaste halvåret. Och oj vad skönt att det är klart efter alla dessa veckor av frustration! 
 
På fredag överlämnar vi lägenheten till våra gulliga andrahandshyresgäster, sedan bär det av på avskedsturne hos alla föräldrar i Dalarna innan vi flyger på måndag eller tisdag. (nej vi har inga biljetter än och vi skyller allt på byråkratin innom Westinghousekoncernen, herre min jesus vad det har varit långsamma beslut..)
 
Hoppas ni vill titta in här då och då för att se hur vi har det!

den som väntar på något gott...

Publicerad 2012-09-04 18:29:59 i Allmänt,

Ikväll eller i morgon bitti får vi besked om när vi åker.. Äntligen! Vi vet ju ungefär när det är tänkt men eftersom det har ändrats så många gånger så vågar jag inte hoppas.. Men om det blir som det har viskats om hos pers chefer kan jag komma med fantastiska nyheter i morgon. Blir inte exakt som det var tänkt från början, utan ännu bättre!

If I can´t do it, Homie, it can´t be done

Publicerad 2012-09-03 12:47:00 i Allmänt,

Angående underrubriken på bloggen. Det är oväntat nog ett citat från en 50 cent låt. Jag lyssnar i regel inte på HipHop och tycker egentligen inte ens att låten är särskillt bra. Men just den raden, "If I can´t do it, Homie, It can´t be done", tycker jag är helt fantastisk
 
 
 
 
..och vips fick man lära sig hur man lägger in youtube-klipp i en blogg. Man måste älska google.

Om

Min profilbild

Marit Häljebo

Hösten 2012 går flyttlasset till San José, Kalifornien. Här kan du följa mitt och min sambos liv i det stora landet på andra sidan havet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela