marithaljebo.blogg.se

If I can´t do it, Homie, it can´t be done

Hemma!

Publicerad 2013-03-12 21:10:11 i Allmänt,

I Söndags morse landade jag åter på svensk mark. Resan gick över förväntan, fick en suverän plats med benutrymme, så jag kunde verkligen inte klaga. Som pricken över i, grädden på moset, ljuset i horisonten etc etc så hade jag självaste Björn Ranelid precis framför mig. Vilken lycka! Vi stod även sida vid sida vid bagageutlämningen, där han visslade högt och ljudligt på klassisk musik för alla som ville höra. 
 
När jag kom ut i ankomsthallen möttes jag av en härlig välkomstkommité, med svensk flagga och välkommen hem-plakat, hund och brorson och hela paketet! 
 
Just nu befinner jag mig i Underbara Dalarna och insuper lite vinteluft.
(Detta är dock inte helt sannt för idag satt jag faktiskt på altanen i stugan i Leksand och kunde sola lite i bara t-shirt.)
 
Men vad härligt det är med vinter ändå hörrni! Luften är så frisk och det är mysigt att vara alldeles inbyltad i jacka och mössa. Eftersom vi har en tendens att längta ihjäl oss efter sommaren trots att det är ca 3 sommardagar per år som är riktigt härliga, tycker jag att vi kan börja längta efter vintern också! Det är nog nästan fler soliga vinterdagar än sommardagar att längta efter! Tänk på det till nästa år (oj vad jag kommera att få äta upp det här då, är ju lätt att säga när man haft 9 månader somamr mer eller mindre)!!
 
På Torsdag tar jag mitt pick och pack och flyttar hem till Uppsala! Ska bli så kul att träffa allt härligt folk igen!
 
 
 
 
 
 
 

Slutet

Publicerad 2013-03-09 01:36:02 i Allmänt,

Jaha, min sista kväll är här.
 
Idag gick flyttlasset med majoriteten av alla grejer, kvar är bara våra resväskor. Vi hade lyckats med konststycket att gå från 61kg på vägen hit, till att ha shopppat upp oss till 150 kg som nu är på väg hem. Vi känner oss stolta! 
 
I morgon i arla morgonstund skjutsar Per mig till flygplatsen och jag börjar denna långa resan hem.
07.50 på söndag morgon skall jag förhoppningsvis landa på svensk mark. Känns nästan overkligt.
Å ena sidan känns det som att vi åkte från arlanda för en månad sedan, sjukt att tänka att det då var början av september och både en höst och en vinter har förflutit sedan dess. Å andra sidan känns det som att jag inte har vait hemma på år ochdar och att det har hänt så mycket därhemma som jag missat.
Hur som helst ska det bli skönt när resan väl är över,eftersom jag just nu har både lite resfeber och en släng separationsångest. 
 
Vad kan man säga om dessa sex månader? Alla klyshor passar: Ett minne för livet, en upplevelse utöver det vanliga, once in a lifetime och alldeles alldeles underbart! 
 
Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva mer, men ett som är säkert är att bloggen är nu på upphällningen. Det kanske kan trilla n ett inlägg efter hemkomst, men sen får det nog vara slut.
 
SES SNART!
 
P.S.
Per stannar till den 21 mars, på grund av jobb och skattetekniska skäl. 
 
 

Hoppsan!

Publicerad 2013-03-06 04:17:58 i

Vi har börjat sortera och inventera lite inför hemfärdspackning. Idag tog vi fram alla skor från skrymslen runt om i lägenheten. Visade sig att vi visst hade shoppat ett par eller två..

Vi räknade ut att vi tillsammans kom hit med 12 par skor. Vi åker hem med 34 par.

Somliga straffar Gud snabbt

Publicerad 2013-03-04 02:56:44 i Allmänt,

Vågen kom från ingenstans när man försöker gå och vara strandsnygg och JA - det var svinkallt. 
 
Vi har varit i Mys-Carmel idag och framförallt hängt på stranden. Tyvärr var det rätt molnigt men vi hade kul ändå. Eftersom allt man gör nu är "sista gången" så är det hela tiden blandade känslor, huu kommer sakna detta!
 
Här bjuds det på bilder från vår "photoshoot" på stranden: 
 
Nu ska vi äta pannkakor, HEJ!

Min sista helg

Publicerad 2013-03-03 07:11:14 i

Nästa lördag, tidigt på morgonen, sätter jag mig på ett plan hemåt. Alltså är vi inne på min allra sista helg i Kalifornien. Helt sjukt, var tog dessa 6 månader vägen???

För Att fira ( läs; sörja) denna sista helg klädde vi upp oss och åkte till favoritgatan Santana Row för middag! Mysigt som attan! Just nu känner jag inte alls för att åka hem kan jag säga...

Om

Min profilbild

Marit Häljebo

Hösten 2012 går flyttlasset till San José, Kalifornien. Här kan du följa mitt och min sambos liv i det stora landet på andra sidan havet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela